Czego potrzebujemy: 300 g dyni - najlepsza dynia Hokkaido 50 g mleka kokosowego 5 g oliwy tymianek, rozmaryn, sól pieprz, ostra papryka Jak wykonać: Dynię obieramy ze skórki, kroimy, dodajemy oliwę, tymianek oraz rozmaryn - wszystko dobrze mieszamy. Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem, wykładamy dynię i pieczemy - zwykle wystarcza 25 minut w [...]
Przepis na pyszną jaglankę z batonem proteinowym. https://www.youtube.com/watch?v=f9jQYSFPqZA Składniki: 1/2 batona Fitking Delicious 70 g płatków jaglanych 250 g mleka 1/2 miarki Whey Delicious o smaku czekoladowym Wartości odżywcze: KCAL 535 BIAŁKO 36 g WĘGLOWODANY 70 g TŁUSZCZE 12,5 g
Witam co mysliscie o piciu 2 l mleka 0,5 dziennie nie boje sie tluszczu bo nigdy nie mialem z nim problemow karton mleka kosztuje 1.20 jak sie dobrze trafi na miesiac to jest 72 zł i codziennie dostarczam około 60 gram bialka. Jak mysliscie o tym ?
Cześć! Wiem, że to tak nieładnie, na dzień dobry, od razu "z buta" z pytaniem wyskakiwać, ale potrzebuję pomocy osób mądrzejszych ode mnie. Otóż, wyniki badań jednoznacznie wykazały, że mój organizm nie toleruje mleka (a ściślej- kazeiny), co objawia się pod postacią problemów z ... nazwijmy ogólnie "gastryką" :) Czy zetknęliście się, może z [...]
Czy białko serwatkowe to to samo co białko mleka? Jeden produkt ma: Mieszanina białek mleka ( składająca się z: kazeinian wapnia, białko mleka, białko serwatki ) Drugi: koncentrat białek serwatkowych WPC (z mleka). Brzmi podobnie, powinienem unikać mleka, sporadycznie stosowałem zwykłe WPC bez efektów ubocznych i zastanawiam się czy mogę sięgnąć [...]
Cześć, na co dzień nie jem nabiału. Mam alergie i co dotknę coś z mlekiem to od razu wyskakuje mi wysypka na ciele. Robiłem badania i faktycznie mam z tym problem. Do tej pory piłem Izolat białka serwatkowego, który nie działał na mnie aż tak mocno alergizująco aczkolwiek nasilał u mnie wysypki w momencie kiedy pozwoliłem sobie np na coś z [...]
[...] mleka krowiego i jajami, być może jest to uczulenie tylko na laktozę ale nie jestem tego pewny. Jestem gotów spróbować jakiegoś białka typu izolat. Kompletnie się na tym nie znam ponieważ nigdy nie brałem białka, może polecicie coś, co mógłbym na sobie wypróbować? Chciałbym brać białko ze względu na to ,że mięso wcinam, jednak wiem ,że za mało...
Cześć, mam następującą sprawę: otóż bardzo często po spożyciu mleka mam problemy typu bóle brzucha, kłopoty żołądkowe. Możliwe że mam nietolerancję laktozy, bo jeśli mleko jest bez laktozy i najlepiej przygotowane to problem występuje bardzo rzadko. Czy po białku WPC które jest z serwatki również mogę mieć takie dolegliwości i lepiej zainwestować [...]
Witam.Od jakiegoś czasu zauważyłem, że po spożywaniu mleka na ciele pojawiają mi się różne krosty na partiach, które wcześniej ćwiczyłem, natomiast, gdy ograniczam jego spożycie, krosty znikają. I tu moje pytanie, czy jeżeli mam uczulenie na biało mleka, to czy powinienem je nadal stosować w diecie????
witam. Mam 2 pytania 1.Białko w postaci mleka lepiej zarzywac przed czy po cwiczeniu? 2.przy cwiczeniu na biceps najpierw się rozgrzewam i to porządnie plecy równiez ale mam problem poniewaz ja cwicze to robie wszystko tak jak jest napisane nie kiwocze się, stoje prosto w lekkim rozkroku itp ale plecy po cwiczeniu mnie bolą. Co na to radzicie?
Mam takie pytanie, bo od dawna mnie ono nurtuje. Bialko mleka i bialko jaja do jakich grup sie zaliczaja? grupa bilaka roslinnego , zwierzecego a mzoe jeszcze innego?
[...] zewnątrz. Są to liczne związki organiczne; mające w cząstce co najmniej 1 grupę aminową (NH2) i jedna grupe karboksylową (COOH). 23 aminokwasy to składnik białek (aminokwasy białkowe), ok. 150 innych (aminokwasy niebiałkowe) występują głównie u roślin i drobnoustrojów , np. allicyna; są substancjami macierzystymi pewnych hormonów, witamin i in. [...]
[...] stąd wniosek, że lepiej spożywać 4 - 5 posiłków o mniejszej objętości, niż 3 o objętości większej. Z punktu widzenia kulturysty najważniejszym składnikiem odżywiania jest białko (proteina od greckiego słowa proteion). Stanowi ono główny materiał budulcowy mięśni i innych tkanek organizmu. Poza nim istotną rolę w procesach energetycznych [...]
[...] stąd wniosek, że lepiej spożywać 4 - 5 posiłków o mniejszej objętości, niż 3 o objętości większej. Z punktu widzenia kulturysty najważniejszym składnikiem odżywiania jest białko (proteina od greckiego słowa proteion). Stanowi ono główny materiał budulcowy mięśni i innych tkanek organizmu. Poza nim istotną rolę w procesach energetycznych [...]
[...] tylko dostarcza węglowodanów w celu uzupełnienia glikogenu, lecz także aminokwasów wykorzystywanych do naprawy mięśni szkieletowych i syntezy nowej tkanki mięśniowej. Model białkowo/węglowodanowo/kreatynowy jest znacznie lepszym mechanizmem budowy w kulturystyce, gdyż nie tylko dostarcza budulca w postaci aminokwasów, ale również zapewnia [...]
[...] tylko dostarcza węglowodanów w celu uzupełnienia glikogenu, lecz także aminokwasów wykorzystywanych do naprawy mięśni szkieletowych i syntezy nowej tkanki mięśniowej. Model białkowo/węglowodanowo/kreatynowy jest znacznie lepszym mechanizmem budowyw kulturystyce, gdyż nie tylko dostarcza budulca w postaci aminokwasów, ale również zapewnia [...]